Asztali beszélgetések 1. – Öt párbeszéd

164 oldal / 145×203 mm / keménytáblás / ISBN 978-963-9571-78-5

Az Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány által szervezett beszélgetéssorozat azt a célt szolgálja, hogy evangélikus lelkészek, teológusok korunk aktuális társadalmi, közéleti, kulturális, tudományos kérdéseiről folytassanak párbeszédet az adott téma szakterületének egy-egy képviselőjével.

A beszélgetőpartnerek a társadalom, a közélet, a kultúra, a mű­vészet és a tudomány legkülönfélébb területein tevékenykedő emberek: írókkal, költőkkel, képzőművészekkel, irodalom- és művészettörténészekkel, teológusokkal, jogá­szokkal, orvosokkal, természettudósokkal, előadóművészekkel folytatott dialógusokon keresztül zajlik a szellemi-kulturális hídépítés egyház és világ között.
Az Asztali beszélgetések öt dialógus szerkesztett változatát tartalmazó első kötetéhez Hankiss Elemér írt előszót. Az asztalhoz telepedő beszélgetőpartnerek a következő témákban osztották meg gondolataikat hallgatóságukkal:

  • Esterházy Péter író és Fabiny Tamás püspök az identitásról,
  • Heller Ágnes filozófus és Jutta Hausmann teológiai tanár a Genezis könyvéről,
  • Jelenits István piarista szerzetes és Csepregi András teológus Isten törvényének mai értelmezéséről,
  • Jókai Anna író és Lengyel Anna egyházkerületi felügyelő az értelmiség küldetéséről és felelősségéről,
  • Vekerdy Tamás pszichológus és Réz-Nagy Zoltán lelkész a „Tiszteld atyádat és anyádat!” parancsolatról és a családról

folytattak disputát és eszmecserét.

A kötetben olvasható dialógusokhoz egy-egy harmadik beszélgetőtárs is csatlakozott: a disputák témái és gondolatmenetei művészeket ihlettek arra, hogy képzőművészeti alkotásokkal járuljanak hozzá a beszélgetések gondolatiságának többsíkú ábrázolásához és értelmezéséhez.

Nyomtatás E-mail

Teljes kínálatunk: Luther Kiadó webáruház