Hírek, Blog

Egy könyv, amelyben egyszerű válaszok születnek nehéz helyzetekre

Luther Kiadó
2023.09.30 08:25
Egy könyv, amelyben egyszerű válaszok születnek nehéz helyzetekre

Bemutattuk Mur és az esti erdő című könyvünket

Kaisa Happonen finn mesekönyvíró, Anne Vasko finn illusztrátor, Boldizsár Ildikó meseterapeuta és Patat Bence fordító kapcsolatokról, a segítőkről, a jó kérdésekről, a mesék hátteréről és a lehengerlő illusztrációról beszélgettek, Boda Zsuzsa újságíró vezetésével.

A Mur és az esti erdő című kötet nemcsak kicsiknek, hanem felnőtteknek is rendkívül izgalmas és akár életükre kiható olvasmány lehet. E különleges mesekönyvben kicsik és nagyok együtt barangolhatnak az erdő állataival, elgondolkodva, beszélgetve, közösen lelassítva az időt.

– Kaisa Happonen: „Ez a kötet egy óda a megálláshoz, a megfigyeléshez, a szemlélődéshez.”

– Boldizsár Ildikó: „A jó segítő nem módszerekkel dolgozik, hanem kapcsolatokat épít. A jó segítő akkor és ott lép be, ahol valami hiányzik annak, akinek segíteni kell. A jó kérdés megnyitja a megoldások kapuját. Mur mackó is ezt teszi.”

– Patat Bence: „Először az illusztrációktól voltam elájulva, aztán elkezdtem olvasni, és jött a második ájulásom. Ez egy nagyon értékes könyv!”

– Anne Vasko: „Arra törekszem, hogy a rajzaim igazi, valós képet adjanak, és hogy legyen bennük tér, hogy az olvasók, a gyerekek ki tudják egészíteni a saját gondolataikkal.”

A teljes bemutató ITT megtekinthető.